{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kirju keeks

RETSEPT: 200 g võid 200 g suhkrut 200 g jahu 1/2 tl küpsetuspulbrit 1 tl vanillisuhkrut (panin 2 tl- santamaria vanilje on nõrgukese m...


RETSEPT:200 g võid
200 g suhkrut
200 g jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut (panin 2 tl- santamaria vanilje on nõrgukese maitsega)4 muna
1 suur apelsin (selle koor, pool mahlast ja viljalihast)
peotäis rosinaid (ja natuke jahu) (asendasin troopiliste viljade kompotiga)kaneeli (serveerimisel) (asendasin kakaoga- umbes 3 spl läks poolde tainasse)võid ja riivsaia vormi ettevalmistamiseks .
___________________________________________________________
VALMISTAMINE:
Riivisin külma või, lisasin suhkru ja vahustasin need. Lisasin vanillisuhkru ja ükshaaval vahustades munad. Segasin jahu küpsetuspulbriga ning sõelusin võivahule. Jagasin taina pooleks. Pruunile poolele lisasin kakao. Valge pool- pigistasin valgesse tainasse poole apelsini mahlast ja sõrmedega urgitsesin juurde ka viljaliha. Lisasin osa troopiliste viljade kompotist (peaaegu terve väike purk). Siis segasin kogu massi (võimalikult vähe.. aga et ained oleks ikka segunenud). Taigna valasin võiga määritud, riivsaiaga ülepuistatud vormi.
küpsetasin 175-kraadises ahjus ~40 minutit.


_________________________________________________________________
Retsept on pärit blogist "Ampsud". , endapoolsete muudatustega. Kaugem päritolu jäi segaseks aga las ta ollagi- peaasi, et maitses hea :)

Kommentaare ei ole