29. apr 2009

Lumepallisupp


Lumepallisupp- maitsev magustoit lapsepõlvest.

1 l piima
4 muna
75 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut (mul Anatolsi pruun 20-grammine pakike)

Eralda munavalged munakollastest. Lisa munavalgetele 1 sl suhkrut ja klopi need kõvaks vahuks.

Kuumuta piim keemiseni ja hakka lisama supilusikas haaval munavalgevahtu kuuma piima sisse (ära sega, pilvekesed peavad eraldi jääma). Keeda kiiresti mõlemalt poolt läbi ja tõsta vahukulbiga välja.
Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga. Sega kuuma piima juurde vanilje ja munakollasesegu (sinna samasse,kus keetsid pilvekesi). Kuumuta pidevalt segades (ära keeda), kuni segu pakseneb.

Serveeri kollase vedela kreemi peale paar- kolm pilvekest ja naudi.