3. apr 2009

Singi-seenepirukas

Leidsin netisügavustest ühe kõrgelt kiidetud (Selveri kalendri) retsepti, asendasin täisiseks oleva kapsamassi singi- kukeseenetäidisega ja nii see pirukas me lauale jõudiski.

RETSEPT:
põhi: ______________ kate:
100g kodujuustu ________100-200 g kukeseeni
100g pehmet võid _______200-300 g sinki
2,5dl jahu _____________100g riivitud juustu
1tl küpsetuspulbrit _______2 muna
0,5tl soola _____________100g hapukoort
1tl suhkrut

VALMISTAMINE:Põhja valmistamiseks sega kodujuust, toasoe või, jahu, kuhu on segatud küpsetuspulber, sool, suhkur ühtlaseks massiks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Katte jaoks prae kukeseened, lõika sink väikesteks kuubikuteks. Rulli tainas lahti ja suru see ahjuvormi põhja ja äärtele. Jaota kate ühtlaselt põhjale, puista peale riivitud juust. Klopi munad hapukoorega ning vala ühtlaselt pirukale. küpseta 175 kraadi juures umbes 30 minutit.