15. mai 2009

Rabarberikook

VAJA:
Põhi:
100 g võid
2 muna
1.5 dl suhkrut
1.5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kardemoni (panin pool ja oli ka maitset küllaldaselt)

Rabarbritäidis:
600 g rabarbrit
1.5 dl suhkrut

Beseekiht:
3 munavalget
1.5 dl suhkrut

VALMISTAMINE:
Sulata või, jahuta.
Klopi munad suhkruga vahule, sega juurde sulavõi.
Sega kuivained omavahel, lisa tainale.
Kalla tainas võitatud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.
Koori ja tükelda rabarbrid ning pane koos suhkruga potti. Hauta nõrgal kuumusel, kuni rabarber on pehmenenud. Laota eelküpsetatud põhjale.
Vahusta munakollased tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta, kuni besee on läikiv. Määri besee rabarbritele.
Küpseta 125kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni besee on veidi kuldne.