2. okt 2009

Vanaema parim šhokolaadi-koorekomm

VAJA:
2/3 tassi kakaod
3 tassi suhkrut
1/4 tl. soola
1-1/2 tassi piima või kohvikoort
1/4 tass võid
1 tl. vanilliekstrakti

VALMISTAMINE:
*Määri 24cm koogivorm võiga.
*Sega põhjalikult kõik kuivained omavahel suures kausis (potis)
*Lisa piim
*Pane pliidile, lase keema- pidevalt segades (keskmisel kuumusel)
*Kui keema läheb, lõpeta segamine kuni see on iirise moodi paksenenud (külma vette tilgutates taheneb pehmeks pallikeseks- liiga kaua segades läheb segu liialt kõvaks, liiga vähe jääb segu pehme.)
*Ära sega, eemalda pliidilt
*Lase jahtuda
*Lisa või ja vanilje segule, ära ikka veel sega kuni segu on jahtunud toatemperatuurini
*Klopi või vispelda kuni segu pakseneb ja kaotab läike
*Laota määritud koogivormile, lase taheneda, lõika käepärased tükid (ruudud)

Esimene tiir- segu jäi liiga vedel
Teine tiir- segu kõrbes põhja
Komas tiir- jah, oli kolmas tiir ka veel :D ...peaaegu.
Ehk siis mässamist kui palju. Kui Sul on see loomulik anne koorekomme (ing.k. oli originaalretseptid fudge selle asja nimi)teha, siis tasub teha. Segu on hea magus. Lapsele meeldis iseäranis hästi- nagu sööks paljalt pähklivõid..... aga igal muul juhul on selle fudge tegemine kahtlane :D Tulemus jäi igatahes nagu komm. Väga magus komm.