{ads}

HIDE

Viimased

latest

Rullkook

Teenimatult kaua ei ole kajastamist saanud rullbiskviit. Meil ikka rullkook. Vaja: 5 muna 5 spl. suhkrut 4 spl. jahu+ 1 spl tärklist (v...

Teenimatult kaua ei ole kajastamist saanud rullbiskviit. Meil ikka rullkook.

Vaja:
5 muna
5 spl. suhkrut
4 spl. jahu+ 1 spl tärklist (või 5 spl jahu lihtsalt)

Täidiseks:
2 pk kohupiima (200g)
2 spl hapukoort
maitse järgi suhkurt, vanillisuhkurt

Niisutamiseks:
2 spl morssi või piima või lihtsalt kraanist natuke vett

Valmistamine:
Eralda munavalged kollastest. Vahusta kollased suhkruga heledaks vahuks, lisa natukehaaval jahu/täklise segu (või jahu, kui  tärklist ei pane). Sega ühtlaseks. Siis vahusta munavalged omaette tugevaks vahuks. Pane mikser ära :)  Munavalgevahule lisa see kollase vahu/ jahu segu rahulikult lusikaga vahte segi  tõstes (ära klopi ega sega hoogsalt). Kui vahud on omavahel segi, laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali.
  Küpseta 200*C juures umbes 6-8 minutit (helekuldseks).
Kohe, kui põhja ahjust välja võtad, keerad  ahjus olnud koogi teistpidi laual olevale küpsetuspaberile. Eemalda ettevaatlikult ahjusolnud paber, niisuta põhi (kasvõi niiske käega või pintsliga) umbes 2 spl täie mahla/piima/veega (mina tegin morsiga kuna vahele läks kohupiim). Kata ka pealt küpsetuspaberiga ja lase jaheneda. (kuidagi kokku rullima selliselt käideldud põhja praegu ei pea).
  Kui põhi on nii jahe, et kohupiimasegu enam plehku ei pane, sega valmis meelepärane rulli sisu (kas moos või kohupiima/vähese hapukoore/vaniljesuhkru/suhkrusegu) ja määri põhjale laiali. Keri rulli ja lase veidi "tõmmata". Ja valmis ta ongi.
 Sisuliselt eraldi vahtu, jahu hulka, vahud kokku ja ahju. Ahjust välja , tagurpidi, niisuta, kate vahele ja rulli.