20. juuni 2012

Tordikoolituse märkmed (enda tarbeks)





Biskviitpõhi.



17´põhi 21´              24´ 34*37 (ahjuplaat)
Jahu              3 sl 4 5 10
Tärklis         3 sl 4 5 10
Küps.p        0,5 tl 1 1 1,5
Muna            3                  4                  5 10 kuni 12
Suhkur         3 sl 4 5 10

Vahusta munavalge ja kollane eraldi, munavalge suhkruga.  Sega ühendatud munavahtudele hulka omavahel segatud kuivained.
Taigen eelkuumutatud 200*C ahju (umbes 20 minutit läheb keskmine põhi, paras aeg vahukooresegu valmis teha).


Täidis 1
0,5 l vahukoort (taimset, kontsentraati)
400 g maitsestamata kohupiima
100 ml vett (jääkülma, vahukoore jaoks)
0,5 tl vaniljet
100-200 ml kondenspiima ( pigem 200)

Täidis 2
0,5 l vahukoort (taimset)
3 sl suhkrut
400 g vaniljekohupiima (Tere nt)
200 ml vett
0,5 tl vaniljet
+/- sidrunit natuke soovi korral


Valmistamine
Kui põhja ahjust kätte saad, päästa küljed vormi küljest kiirelt lahti, seejärel lase jahtuda. Jahtunud põhi lõika  pooleks, eralda pooled nii, et alla jääb koogi pealmine osa, see kõige kõvem. Immuta kook vaniljepiimaga või kompotivedelikuga rohkelt (svamm abiks). Pane vahele ära moos. (Salvesti dzemm oli hea, parem on seemneteta). Siis otsa kohupiima-vahukooresegu. Võib panna paksult. Nüüd soovi korral mandlilaaste vms ja teine põhi peale. Pealt uuesti immutus, vahukoor. Siis silu vahukoorega ka külgede alus ilusaks. Nüüd peale puuviljad, tarretis. (claro - sega suhkruga, keeva vee hulka, sega, keema tõustes ära tulelt 100/400/ 1l mahla või vett). Nüüd kaunista küljed ja ääred.