7. veebr 2016

Maasikaribad



2/3 kilo (kolm 250g karpi) maasikaid, 2-3 spl. suhkrut (või pool liitrit toormoosi)
Pähkli/rosinasegu
Kookoshelbeid, päevalilleseemneid, veidi mett

·         Purusta maasikad, lisa veidi suhkrut (sobib ka vähese suhkruga tehtud toormoos).
·         Määri segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlaselt laiali (väga õhukese kihina).
·         Kuivata segu ahjus 70 kraadi juures umbes 4 tundi (mida õhem ja ühtlasem plaaditäis, seda paremini kuivab).
·         Kuni segu on ahjus, rösti pannil kookoshelbed, päevalilleseemned ja peeneks tükeldatud pähklisegu vähese meega.  Röstitud segu pane koos maasikapüreega ahju alles tund enne valmimist, muidu kõrbeb röstsegu ära.
·         Peale nelja tundi võta maius ahjust, lase jahtuda. Eemalda küpsetuspaber, lõika ribad, keera ribad rulli ja head isu.

·         Kui segu on veidi nätske, lõigake maius koos küpsetuspaberiga ribadeks ja seejärel eemaldage ribade küljest paber. Meie saime enda maiust lõigata köögikääridega ja ilma küpsetuspaberit alla jätmata.