29. mai 2016

Rabarberikook




Hea kevadsuvine amps, mida lapsele õue mängima joostes näppu anda (suhteliselt  kuivapoolne üllitis on see kook). Aga õue ja tee kõrvale just hea.

Vaja:
6 muna (kollane, valge mõlemad koos)
1,5 klaasi suhkrut
1,5 klaasi jahu
500 g hapukoort
1 väike pakk vaniljet
1 väike pakk kaneeli
400 g kooritud, tükeldatud rabarbereid (või asenda osa kogusest külmutatud mustsõstardega)
näpuotsatäis soola (tõesti väga vähe)
1,5 tl, küpsetuspulbrit
Võimalusel demera suhkrut nii pool klaasi (siis jätad tavalist valget suhkrut pool klaasi vähemaks)


Vahusta munad ja klaas suhkrut, vanilje.
Sega jahu, küpsetuspulber, veidi soola.
Lõika rabarber tükkideks, sega demera suhkruga (või siis üle jäänud poole klaasi valge suhkruga) ja kaneeliga.

Lisa munavahule ettevaatlikult jahusegu (mina lisan supilusikatäis haaval mikserisse aeglasel kiirusel edasi vahustades) . Siis lisa hapukoor. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud plaadile, peale rabarberi/marjasegu. Ahju 160 kraadi juures kuldpruuniks.