29. apr 2009

Karamellkissell


Sööklate ajast minu suur lemmik. Aga tundus kuidagi liiga keeruline, et ise ka proovida. Tegelikult oli valmistamine imelihtne ja tulemus täpselt nii maitsev kui oli meeles ja paremgi veel!

VAJA:0,5-0,75 kl suhkrut
0,75 l piima
0,25 l vett
vaniljesuhkrut
3 spl tärklist

VALMISTAMINE:Sulata suhkur kuivas kausis (sega kuiva puulusikaga kui võimalik), lase suhkrusiirup pruunistuda veidi. Samal ajal lase veekeetjas keema vesi. Kui suhkrusiirup parasjagu pruun ja tunned juba kukekommilõhna, vala (ettevaatlikult) peale kuum vesi, sega hoolega. Seejärel lisa piim. Lase kuumaks jälle (piim oli toasoe, jahutas segu maha). Lahusta tärklis vähese külma veega, lisa segades kissellile. Kui segu keema tõuseb, on kissell valmis.